Založ si blog

Ďakujeme vám, priatelia, za podporu Výzvy premiérovi a členom vlády SR, ktorá sa stretla s veľkým ohlasom.

Ako iniciátori občianskej aktivity v podobe Výzvy premiérovi a vláde SR, ktorá bola dnes odoslaná jej adresátom, sme milo prekvapení a zároveň potešení, aký veľký ohlas táto Výzva má a koľko z vás, uvedomelých občanov, neváhalo pripojiť pod ňu svoj podpis, ktorý je vyjadrením vášho občianskeho postoja, statočnosti a odhodlania uskutočniť spoločenskú zmenu, ktorá nás vyvedie zo súčasnej katastrofálnej situácie a nasmeruje na cestu spoločenských premien smerom k spravodlivej spoločnosti, ako je to uvedené v Manifeste Hnutia zvrchovaného a prosperujúceho Slovenska: https://longinus78.webnode.sk/l/manifest/

Je to sľubný začiatok našej spoločnej cesty, po ktorej budeme s odhodlaním kráčať.

Ďakujeme vám za veľa krásnych a povzbudivých slov. Nedáme, veru,  Slovensku zahynúť!

Naše poďakovanie patrí aj denníkom Hlavné správy a Hlavný denník za zverejnenie článku o Výzve, ako aj časopisu Zem a Vek, denníku Iskra, Infovojne za prevzatie a zverejnenie Výzvy na ich stránkach, čím ju umožnili dostať do povedomia širokého okruhu čitateľov.

Teší nás, že sme spoločne s vami vytvorili veľkú reťaz, v ktorej sme sa všetci chytili za ruky, a tak zažali iskru nádeje rozhárajúcej sa do plameňa zapaľujúceho srdcia ľudí odhodlaných k zápasu o novú spoločnosť, v ktorej na najvyššom piedestáli bude stáť naša  ľudská dôstojnosť, daná nám Stvoriteľom, podľa obrazu ktorého sme stvorení a v očiach ktorého máme tú najvyššiu cenu.

Chceme byť nádejou pre ľudí, ktorých sa zmocnila  beznádej a cítia sa stratení v tomto svete zvrátených hodnôt, vo svete prevrátenom naruby. Chceme byť žriedlom, z ktorého vyviera prameň schopný utíšiť hlad po Pravde a Dobre a smäd po Spravodlivosti. Sme presvedčení, že nadchádzajúcej spoločenskej revolúcii uskutočňovanej demokratickou cestou musí predchádzať revolúcia Ducha, revolúcia vo vedomí občanov, duchovné prebudenie.

Cudzie je nám plané politikárčenie a hranie sa na malom straníckom  piesočku ukájajúc svoje ambiciózne Ego. Veľmi nás mrzí, ako je  naša vlastenecká a pronárodná scéna rozdrobená. My určite nebudeme vstupovať do politiky s cieľom jej ďalšieho drobenia. Práve naopak – poskytujeme ideovú a programovú platformu pre vzájomné zjednocovanie spoločných  snáh.

Niektorí z vás si všimli, že pod Výzvu sa nepodpísali osobnosti, ktoré sa chystajú vstúpiť do politického ringu, alebo ktorí už v ňom, nie celkom úspešne, zápasia. Aj keď sme ich samostatne oslovili, nezareagovali. Buď z dôvodu, že našu aktivitu považujú pre seba sa bezvýznamnú, alebo možno aj v obave z konkurencie.  Veríme však, že časom pochopia, že sa nám treba spájať a vzájomne podporovať, a nie trieštiť. Potrebujeme k sebe nachádzať cestu. Hoci je naše hnutie neformálne, snažíme sa v ňom vytvoriť priestor pre tých, ktorí sa časom odhodlajú vstúpiť do politiky, sú odborne zdatní v oblastiach svojho záujmu, majú vysoký morálny kredit a cítia zodpovednosť za osud Slovenska s odhodlaním prispieť k jeho záchrane  a nasmerovaniu na cestu budúcej prosperity a zvrchovanosti. Takisto budeme podporovať iniciatívy iných hnutí, združení a inštitúcii, ak budú na prospech Slovenska. Budeme sa usilovať o spájanie našich síl a vzájomnú spoluprácu.

Na stránkach Longinus sme pre vás, pre ľudí, ktorí rozlišujú … (medzi dobrom a zlom, pravdou a lžou, podstatným a nepodstatným)  vytvorili priestor,  v ktorom bude v spoločnom súzvuku znieť hudba našich sŕdc, kde sú vítané a budú zverejňované aj vaše hodnotné príspevky. Je to priestor nášho vzájomného povzbudzovania sa a vzájomnej podpory.

Staňme sa rytiermi ducha, ktorých najúčinnejšou zbraňou je Slovo!  Nech moc ducha zvíťazí nad mocou korupčných peňazí!

K Výzve https://longinus78.webnode.sk/l/vyzva/ sa môžete pripájať aj naďalej zaslaním emailu na adresu info.longinus@protonmail.com s vyjadrením vášho súhlasu, uvedením vášho mena a krátkeho údaja o vás.

Ing. Peter Kohút, CSc.

Vaša prehra sa blíži. Odstúpte! Protestný míting v Prešove.

02.06.2021

Veľkohubé vyhlásenie Matoviča o tom, že vstúpite do dejín ako najlepšia vláda v histórii Slovenska sa stáva realitou, ale len z polovice. Áno, vstúpite do dejín, ale ako najhoršia, najneschopnejšia a najzločinnejšia mafiánska liberálno-fašistická banda. Ak by na Slovensku nebola žiadna vláda, situácia by bola omnoho lepšia než je v súčasnosti pod [...]

Za zločiny proti ľudskosti sa budete zodpovedať! Vaša prehra sa blíži!

05.05.2021

Je najvyšší čas naliať si čistého vína, vyložiť karty na stôl a jasne pomenovať, kto je úhlavným nepriateľom nielen Slovenska, ale aj ostatných európskych národov a civilizácie, kto vedie proti nám hybridnú vojnu na všetkých frontoch a usiluje o naše totálne zotročenie s následnou genocídou. Nie je to nik iný, ako globálny parazit – úzka [...]

Globálny parazit je pohoršený nad správaním Ruska

14.04.2021

Globálneho parazita s hlavnou centrálou v Londýne veľmi tlačí topánka. To ho donútilo kolosálnym volebným podvodom ukradnúť prezidentské voľby v USA a dosadiť k moci svojich kumpánov, ktorých Trump nazval washingtonským močiarom, ktorý treba vysušiť. Vďaka svojmu primitivizmu globálny parazit vedie USA k rozpadu a krachu. Situácia sa [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:17

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 45624x
Priemerná čítanosť článkov: 3042x

Autor blogu

Kategórie